Cum să îți îngrijești unghiile acasă

Îngrijirea unghiilor acasă este esențială pentru a menține un aspect frumos și sănătos. Cu puțin timp și câteva produse adecvate, îți poți transforma unghiile într-un accesoriu deosebit. Fie că îți dorești unghii lungi și puternice sau o manichiură simplă și elegantă, următoarele sfaturi și trucuri te vor ajuta să îți îngrijești unghiile acasă.

Pregătirea unghiilor

Spălarea și curățarea unghiilor

Începe prin a spăla bine mâinile și unghiile cu săpun și apă călduță. Acest pas este esențial pentru a îndepărta murdăria și bacteriile. Folosește o perie de unghii pentru a curăța sub unghii, unde se pot acumula murdărie și resturi.

Îndepărtarea lacului vechi

Folosește un dizolvant fără acetonă pentru a îndepărta orice lac de unghii rămas. Acetona poate usca unghiile și cuticulele, așa că este recomandat să optezi pentru un dizolvant mai blând.

Tăierea și pilirea unghiilor

Tunde unghiile la lungimea dorită folosind o forfecuță de unghii sau unghieră. Folosește o pilă de unghii pentru a netezi marginile și a da forma dorită. Pilește unghiile într-o singură direcție pentru a preveni despicarea acestora.

Îngrijirea cuticulelor

Înmuierea cuticulelor

Înmoaie unghiile într-un bol cu apă caldă și săpun timp de 5-10 minute. Acest pas va înmuia cuticulele și va facilita îndepărtarea lor.

Împingerea cuticulelor

Folosește un bețișor de cuticule pentru a împinge delicat cuticulele înapoi. Evită să tai cuticulele, deoarece acestea protejează unghiile de infecții.

Aplicarea unui ulei de cuticule

Aplică un ulei de cuticule sau un balsam hidratant pentru a menține cuticulele moi și sănătoase. Masajul cuticulelor cu ulei ajută la îmbunătățirea circulației și la creșterea sănătoasă a unghiilor.

Hidratarea mâinilor și unghiilor

Crema hidratantă

După ce ai terminat de îngrijit unghiile, aplică o cremă hidratantă pe mâini și unghii. Alege o cremă bogată în ingrediente hidratante, cum ar fi untul de shea, uleiul de jojoba sau glicerina.

Uleiul de unghii

Pentru un plus de hidratare, aplică un ulei special pentru unghii. Uleiul de migdale dulci, uleiul de argan sau uleiul de vitamina E sunt opțiuni excelente pentru hidratarea și întărirea unghiilor.

Aplicarea lacului de unghii

Baza de lac

Începe cu aplicarea unui strat de bază. Acesta protejează unghiile de pigmentarea lacului colorat și ajută la o aplicare uniformă a acestuia. Baza de lac poate, de asemenea, să întărească unghiile și să prevină ruperea.

Aplicarea lacului colorat

Alege culoarea dorită și aplică un strat subțire de lac. Începe de la baza unghiei și întinde lacul către vârfuri. Lasă primul strat să se usuce complet înainte de a aplica al doilea strat. Două straturi subțiri de lac colorat sunt mai bune decât un strat gros, deoarece se usucă mai rapid și durează mai mult.

Top coat

Aplică un strat de top coat pentru a sigila lacul de unghii și a oferi un finisaj lucios. Top coat-ul ajută la prevenirea ciobirii și la prelungirea duratei manichiurii tale.

Îngrijirea unghiilor între manichiuri

Hidratarea zilnică

Aplică zilnic o cremă hidratantă și un ulei de unghii pentru a menține unghiile și cuticulele sănătoase. Hidratarea regulată previne uscarea și despicarea unghiilor.

Protecția unghiilor

Evită folosirea unghiilor pe post de unelte. Folosește mănuși atunci când speli vasele sau lucrezi cu produse chimice pentru a proteja unghiile de deteriorare.

Pauza de la lacul de unghii

Lasă unghiile să respire între aplicările de lac de unghii. O pauză de câteva zile la fiecare două săptămâni ajută la prevenirea îngălbenirii și slăbirii unghiilor.

Tratamente și remedii naturale pentru unghii

Ulei de măsline și lămâie

Pentru unghii mai puternice și strălucitoare, înmoaie unghiile într-un amestec de ulei de măsline și suc de lămâie timp de 10-15 minute. Uleiul de măsline hidratează și întărește unghiile, iar lămâia le albește și le curăță.

Ulei de cocos

Uleiul de cocos este un hidratant natural excelent. Masează unghiile și cuticulele cu ulei de cocos pentru a preveni uscarea și pentru a întări unghiile.

Biotină

Suplimentele de biotină pot ajuta la întărirea unghiilor și la prevenirea despicării acestora. Consultă un medic înainte de a începe orice supliment alimentar.

Îngrijirea unghiilor pe termen lung

Dieta echilibrată

O dietă echilibrată, bogată în vitamine și minerale, este esențială pentru sănătatea unghiilor. Asigură-te că incluzi în alimentație proteine, fier, zinc și vitaminele A, C și E.

Hidratarea adecvată

Bea suficientă apă zilnic pentru a menține unghiile hidratate. Deshidratarea poate duce la unghii fragile și casante.

Evitarea substanțelor chimice

Evită expunerea prelungită la substanțe chimice dure. Folosește mănuși de protecție și optează pentru produse de îngrijire a unghiilor blânde și naturale.

Sfaturi pentru unghii sănătoase și frumoase

Evită mușcatul unghiilor

Mușcatul unghiilor poate duce la deteriorarea acestora și la infecții. Dacă ai acest obicei, încearcă să-l înlocuiești cu alte activități, cum ar fi mestecatul de gumă.

Alege produse de calitate

Investiția în produse de calitate pentru îngrijirea unghiilor poate face o diferență semnificativă. Alege lacuri de unghii și produse de îngrijire de la branduri de încredere.

Regularitatea manichiurii

Întreține manichiura regulat pentru a menține unghiile într-o stare bună. Tăierea și pilirea regulată a unghiilor previne ruperea și despicarea acestora.

Unghii naturale vs. artificiale

Unghii naturale

Îngrijirea unghiilor naturale implică mai puțină întreținere și riscuri decât unghiile artificiale. Cu o rutină adecvată, unghiile naturale pot fi sănătoase și frumoase.

Unghii artificiale

Unghiile artificiale, cum ar fi cele cu gel sau acril, necesită întreținere regulată și îngrijire specială. Asigură-te că îndepărtezi corect unghiile artificiale pentru a evita deteriorarea unghiilor naturale.

Alegerea corectă

Alegerea între unghii naturale și artificiale depinde de stilul de viață și preferințele personale. Indiferent de alegere, este esențial să îngrijești corect unghiile pentru a menține sănătatea acestora.

Îngrijirea unghiilor acasă poate fi simplă și eficientă cu o rutină corectă și produsele potrivite. Indiferent de stilul tău de viață, poți avea unghii frumoase și sănătoase urmând pașii și sfaturile menționate.

Recommended For You

About the Author: ucenic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *